Cu cât e umflat prețul la Samsung Galaxy S4


Cel mai avansat smartphone de la coreenii de la Samsung, Galaxy S4, a fost disecat de cei de la IHS iSupply pentru a putea estima cu o mică marjă de eroare care este diferența dintre costul de producție al device-ului și prețul final din magazine și cum se preziintă în fașa predecesorului său, Samsung Galaxy SIII.


 

Cum era de aşteptat, cel mai costisitor subansamblu pentru Galaxy S4 este perechea formată din ecranul Full HD Super AMOLED de 5 inch şi interfaţa touch capacitivă, care împreună costă 75 dolari - cu 10 dolari mai mult decât ecranul cu rezoluţie 720p folosit de Galaxy S III.

Chipsetul Exynos 5410, compus din două module quad-core cu nuclee Cortex-A15/Cortex-A7 şi GPU cu performanţe de invidiat, are un cost de fabricaţie relativ modest, de numai 30 dolari. Totuşi, judecând după preţul de 17.5 dolari plătit pentru chipsetul Exynos 4410 aflat la inima lui Galasy S III, putem spune că Samsung a făcut un sacrificiu destul de mare pentru a duce modelul Galaxy S 4 la un nivel de performanţă care să pună pe jar competiţia.

Upgrade-ul celor două camere foto de la configuraţia 8MP + 1.9 MP pentru Galaxy S IIl, la 13 MP + 2 MP pentru Galaxy S 4, se traduce într-un cost suplimentar de numai 1 dolar, respectiv 20 dolari pentru ambele componente. Diferenţa este însă recuperată din preţul ansamblului format din cei 16 GB memorie flash + 2 GB memorie RAM DDR3, care împreună costă 28 dolari.

Citește mai departe pe Go4it.ro


Comentarii Facebook