Cât de uşor poţi fi condamnat fără probe! Un clujean a avut NOROC maxim cu judecătorii de la Curtea de Apel

 

Proprietarul ziarului online Foaia Transilvana, Stelian Ilea, a fost achitat definitiv de către Curtea de Apel Cluj de sub acuzaţiile care i-au fost aduse de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. 

 

Ilea a fost condamnat în prima instanţă la un an şi saşe luni de închisoare de către Judecătoria Cluj Napoca.

 

Stelian Ilea a acuzat în permanenţă faptul că a fost victima mafiei din poliţie şi parchete, care i-au înscenat un dosar penal cu acuzaţii legate de o presupusă instigare la completarea în fals a unui bilet la ordin. 

 

Ilea l-a acuzat pe vărul primar al comisarului şef Alexandru Mureşan, de la IPJ Cluj, că a încercat să îl înşele cu o sumă foarte mare de bani, peste 500.000 de euro. Ilea a finanţat două proiecte imobiliare în Piteşti şi Arad și a angajat firma Tartan SRL, patronată de Adrian Mureşan, vărul primar cu poliţistul Alexandru Mureşan, pentru a construi cele două complexe imobiliare.   

 

După plângerea penală depusă la IPJ, Ilea s-a trezit și el anchetat ca urmare a faptului că şi Adrian Mureşan a depus o plângere penală împotriva lui. 

 

Dosarul penal a stat timp de câţiva ani în fişetele poliţistilor de la Serviciul de Investigare a Infracţiunilor Economice, ancheta fiind instrumentată de comisarul Lucian Moiş. Acesta l-a anchetat vreme de aproape doi ani pe Ilea pentru furtul propriului bilet la ordin, după care poliţiştii şi-au dat seama ca o astfel de acuzaţie nu stă în picioare şi au schimbat încadararea juridică din furt în instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Culmea este faptul că soţia lui Ilea a fost şi ea cercetată penală pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar a fost scoasă de sub urmărirea penală deoarece expertiza grafologică făcută de anchetatori a demonstrat că ordinul de plată nu a fost completat de aceasta. 

 

De doi ani, Stelian Ilea a acuzat în permanenţă faptul că este victima unei reţele de tip mafiot din care fac parte poliţişti, procurori şi anumiţi judecători. După ce a fost cercetat penal, Ilea a fost trimis în judecată la Judecătoria Cluj-Napoca, fiind condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare. 

 

La recurs, Curtea de Apel Cluj a decis că toate acuzaţiile sunt simple aberaţii aşa că a decis achitarea lui Stelian Ilea.

Comentarii Facebook