CTP a reacționat după perchezițiile și arestările de la Mediafax: Eu sunt simplu salariat

 

Cristian Tudor Popescu, editorialist al ziarului on-line Gândul, a scris o opinie în care a răspuns atacurilor la persoana lui şi a trustului din care face parte.

 

Când îţi plăteşti datoriile la stat, Cetepeule? Cum mai îndrăzneşti să scrii, când tu eşti un asistat social, mănânci din banii pensionarilor, ai copiilor, ai bolnavilor? Insolventule! Dai în Ponta pentru că n-a vrut să cadă la pace cu Sârbu, să-i şteargă datoriile! Falimentar nenorocit, când te vedem la puşcărie?

 

Cam acesta este discursul proiectat în jeturi asupra subsemnatului de către televiziunile de ciomăgari ai guvernului Ponta, precum şi de plutoanele postacilor din aceeaşi făină care bântuie Internetul. La tv jegosecuristă autointitulată România s-a dat o zi întreagă ”ştirea” că am fost chemat la poliţie, unde dau declaraţii în dosarul de evaziune fiscală al grupului Mediafax, asta în vreme ce zăceam acasă, în papuci, răcit, fără să am habar de aşa ceva.

 

De evazionism, adică de fugă din realitatea înconjurătoare, am fost acuzat doar pe vremea când scriam literatură S.F.

 

Cu exact 4 ani în urmă, pe 10 ianuarie 2010, răspunzând întrebărilor Agenţiei de Investigaţii Media cu privire la viitorul presei, spuneam aşa: ”Nu mai poate fi vorba de vreo etică a jurnalismului. Nu va mai exista în presă decât prestare de servicii şi propagandă, făcută de cine vrea şi cum vrea”. Constat acum că eram optimist: nu numai că deontologia profesiei de jurnalist a ajuns obiect de batjocură, dar ea n-a fost înlocuită numai cu prestarea de servicii propagandistice ordinare, ci şi cu o ură pură împotriva puţinilor jurnalişti care nu fac asta.

 

Ziarul să se desfiinţeze, pe tine să te aresteze, Popescule, şi să taci dracului odată, deontologule! – asta e satisfacţia profesională a haidamacilor de presă contemporani.

 

În ce mă priveşte, n-am avut niciodată o funcţie în grupul Mediafax, iar director al ziarului Gândul nu mai sunt de 7 ani. Ceea ce nu înseamnă că soarta ziarului nu mă afectează, ca fondator al Gândului şi ca om.

 

Dar cu atât mai puţin am vreo treabă cu operaţiunile financiare ale conducerii trustului, singura legătură fiind salariul pe care îl primesc pe card, chiar şi în posibila stare de insolvenţă, potrivit legii.

 

În faza postapocaliptică a presei noastre de azi, o astfel de campanie poate fi pornită oricând, împotriva oricui, şi sub orice acuzaţie calomnioasă, dacă aşa cer interesele jupânului”, a scris CTP în Gândul.

Comentarii Facebook