Contractul cu Bechtel publicat de Guvernul Ponta pe frânturi. Lipsește contractul inițial semnat de Năstase, în 2003

 

Contractul cu Bechtel a fost dat publicității de Guvern, dar numai pe frânturi, lipsind partea cea mai importantă contractul inițial, semnat în 2003 de premierul Adrian Năstase.

 

Documentele sunt disponibile pe pagina web a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, la adresa www.dpiis.ro, secţiunea ”Informaţii publice”.

 

Oridinul privind declasificarea acestor documente a fost publicat în Monitorul Oficial la 5 iulie, fiind semnat de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, şi secretarul general al Guvernului, Ion Moraru.

 

Contractul cu firma Bechtel a fost reziliat, România rămânând cu 52 de kilometri de autostradă din cei 415 anunțați în 2004 de Adrian Năstase și Ioan Rus, ministrul de Interne. 

 

Contractul inițial, pe toți cei 415 kilometri, avea o valoare de 2,2 miliarde de euro, dar, după 8 ani, s-a plătit aproape un miliard și s-au finalizat numai cei 52 de kilometri.

Comentarii Facebook