Consilierul lui Basescu, Sebastian Lazaroiu: Familia lui Peter a primit despagubire o suma cu multe zerouri


Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca familia lui Teo Peter nu a primit 8.000 de dolari despagubire, ci "o suma cu mai multe zerouri".

Elacriticat declaratiile liderului PSD, Victor Ponta, care a afirmat ca "'Basescu ne-a vandut pe toti americanilor'. N-a mai lasat rusilor nici macar vreo 2-3 romani de la PSD, inteleg eu, din lamentatiile pseudo-co-presedintelui USL. In vreme ce Basescu ne-a vandut americanilor, taticul lui Micky Mao n-a mai lasat nici macar o picatura de petrol romanilor. In vreme ce Basescu ne-a vandut americanilor, seful sau din campania prezidentiala din 2009 zbura pe aripile Vantului la Moscova, ca sa isi asigure succesul in alegeri", a spus consilierul prezidential, intr-o postare pe Madame Blogary.

El a explicat si "cum stau lucrurile in cazul Teo Peter". "Accidentul lui Teo Peter si extragerea din tara a militarului diplomat american s-a petrecut in zilele in care Nastase isi amenaja vila Lac pentru a se incorona presedinte. N-a fost sa fie! Cu presedintia. Ca americanul, dus a fost. Presedinte Traian Basescu a preluat cazul si a insistat pe langa ambasada SUA ca faptasul sa fie judecat in Romania, chiar daca ar fi facut inchisoare in SUA. Era vorba de a asigura un proces corect cu martori romani, care n-ar fi putut ajunge peste Ocean", sustine consilierul prezidential.

Lazaroiu a precizat ca "optiunea de judecata si detentie apartinea oricum SUA, conform tratatelor internationale", astfel ca "ceea ce incerca sa negocieze presedintele tarii era ca macar judecata sa fie facuta pe teritoriul Romaniei".

"La insistentele pretedintelui Traian Basescu, familia lui Teo Peter nu a primit despagubire jignitoarea suma de 8.000 de dolari, asa cum intentionau autoritatile americane sa ii ofere, ci o suma cu mai multe zerouri (presedintele chiar i-a ironizat pe americani, spunand ca, daca sunt prea saraci, le dam noi un milion de dolari sa plateasca despagubiri familiei)", precizeaza Lazaroiu.

Potrivit unei telegrame Wikileaks din 2005, Traian Basescu i-ar fi promis ambasadorului american la Bucuresti ca soldatul care l-a ucis pe Teo Peter nu va fi inchis in Romania.

 

Citeste si...

Wikileaks: Basescu a asigurat Ambasada SUA ca ucigasul lui Teo Peter nu va fi inchis in Romania

Comentarii Facebook