Condamnare pentru extremiștii maghiari care au plănuit atentatul din 1 decembrie 2015

 

Cei doi extremişti maghiari care au plănuit un atentat la Târgu Secuiesc, de 1 decembrie 2015, au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

 

Beke Istvan a fost condamnat la 11 luni şi 6 zile de închisoare cu executare pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, fiind, iniţial, trimis în judecată pentru infracţiunea de tentativă de atentat contra colectivităţii şi tentativă la nerespectarea regimului materiei explozive.

 

Szocz Zoltan a fost condamnat la 10 luni şi 8 zile de închisoare cu executare pentru infracţiunea de instigare la folosirea de articole pirotehnice. În ambele cazuri, magistraţii au considerat pedeapsa ca fiind executată, având în vedere că cei doi au fost, la acea vreme, arestaţi preventiv şi transferaţi, apoi, în arest la domiciliu, scrie Mediafax.

 

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

 

La data de 1 decembrie 2015, cei doi extremişti maghiari plănuiau să pună un dispozitiv exploziv într-un coş de gunoi din centrul oraşului, aproape de traseul paradei militare şi să-l detoneze cu ajutorul unui telefon mobil, pentru ca, apoi, să se spună că localitatea "a fost atacată de terorişti", potrivit referatului procurorilor.

Comentarii Facebook