Comisia Europeana a aprobat cererea Spaniei de a restrictiona accesul romanilor pe piata fortei de munca

Comisia Europeana a aprobat cererea Spaniei de a restrictiona accesul romanilor pe piata fortei de munca pana in data de 31 decembrie 2012.

 

"Ca urmare a unei cereri din partea autoritatilor spaniole din data de 28 iulie 2011, Comisia Europeana a aprobat cererea Spaniei de a restrictiona piata fortei de munca pentru lucratorii romani pana la 31 decembrie 2012, ca urmare a unor perturbari grave pe piata fortei de munca. Spania a fost puternic lovita de criza. O scadere fara precedent a PIB-ului (-3,9 % intre 2008 si 2010) a condus la cel mai ridicat nivel al somajului din UE, de peste 20% incepand cu luna mai 2010. Cresterea continua a numarului rezidentilor romani in Spania si nivelul ridicat al somajului acestora au avut un impact asupra capacitatii Spaniei de a absorbi noi fluxuri de lucratori", informeaza site-ul oficial al Comisiei Europene.

 

Comisia Europeana a autorizat astfel Spania sa instituie pentru romani restrictii temporare privind accesul pe piata fortei de munca pana la 31 decembrie 2012. Aceste restrictii se vor aplica activitatilor din toate sectoarele si regiunile. Cu toate acestea, restrictiile nu ii afecteaza pe cetatenii romani care sunt deja activi pe piata fortei de munca din Spania.

Comentarii Facebook