Colet cu bombă la locuința lui Soroș: Este o politică a urii



Fundaţia George Soros acuză mediul politic din Statele Unite că profită de ”retorica urii”, după ce un pachet suspect a fost găsit la locuinţa miliardarului dintr-o suburbie a New Yorkului, relatează Bloomberg.

"Politica urii care domină discursul nostru astăzi în SUA şi în atâtea ţări din întreaga lume generează extremism şi violenţă", au transmis reprezentanţii Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă într-un comunicat.

"În acest climat de frică, minciuni şi autoritarism în creştere, doar exprimarea opiniilor tale poate atrage ameninţări cu moartea", se mai arată în comunicat.

"Cuvintele au consecinţe şi avem o responsabilitate colectivă de a crea o modalitate mai civilă de a discuta despre diferenţele noastre politice", a transmis Fundaţia în comunicatul de marţi, conform Mediafax.

"Respectul pentru o diversitate de opinii este fundamental pentru deschiderea societăţii şi aceasta este lucrarea pentru care George Soros şi-a dedicat vieţa. Politica noastră ar trebui să fie mai mult despre ceea ce suntem noi şi nu pe cine urâm".

Poliţia din Bedford, New York, o suburbie la 80 de kilometri nord de New York, din Westchester County, a confirmat că au fost chemaţi la o reşedinţă la ora 15:45, luni, în legătură cu un pachet suspect găsit în căsuţa poştală. Un angajat a deschis pachetul şi a găsit ceea ce părea a fi o bomba. Poliţia a declarat că angajatul a pus-o într-o zonă împădurită înainte de a le apela. Echipa de bombe a explodat dispozitivul.

Soros nu era acasă la ora respectivă, potrivit New York Times.

Ancheta a fost predată grupului operativ pentru terorism comun al FBI.

Comentarii Facebook