Cercetatorii de la NASA au descoperit o bacterie care supravietuieste in arsenic, o substanta toxica

Cercetatorii au anuntat astazi ca bacteria descoperita in lacul Mono din California isi construieste o parte din organism din arsenic.

 

"Stiam ca unii microbi pot respira in arsenic, dar acum am descoperit un tip de microb care face ceva cu totul nou: isi construieste parte din organism din arsenic", a declarat Felisa Wolfe-Simon, astrobiolog in cadrul NASA, conducatorul echipei de cercetatori. "Daca ceva pe Terra poate face ceva atat de neaşteptat, te face sa te intrebi ce poate face viata si nu am vazut inca", a spus cercetatorul.

 

"Cum poate supravietui o bacterie in arsenic? Nu stim in acest moment. Singurul lucru pe care l-am aflat este ca poate supravietui. Sunt foarte multe intrebari la care nu avem raspunsul in acest moment", a mai spus Felisa Wolfe-Simon in cadrul unei conferinte de presa.

 

"Este un rezultat exceptional pentru ca nu stim inca tot ce trebuie sa stim despre viata din spatiu. Poate sa ne deschida noi perspective pentru a inţelege mai bine viata de pe alte planete, locuri din spatiu", a declarat Pamela Conrad, astrobiologist la NASA.

 

Foto: nasa.gov

Comentarii Facebook