Cele mai eficiente alimente care alungă toxinele şi ajută la slăbit

 

Nutriționistul Mihaela Bilic a realizat un top zece al celor mai bune alimente pentru detixifiere sau lupta cu kilogramele. 

 

 

1. Varza

Este pe locul 1 în topul celor mai eficiente alimente pe care trebuie să le incluzi în meniul tău. Consumul oricărui tip de varză aduce numeroase beneficii organismului, având un efect diuretic şi depurativ. Nutriţionistul Mihaela Bilic specifica în cartea sa "Sănătatea are gust" că substanţele din varză au capacitatea de a neutraliza compuşii toxici pe care-i ingerăm atunci când fumăm, mâncăm alimente afumate sau preparate la grătar.

 

2. Broccoli

Are un puternic efect detoxifiant, favorizând eliminarea hepatică a toxinelor. În plus, neutralizează radicalii liberi, ajută la slăbit şi menţine pielea tânără.

 

3. Sfecla roşie

Datorită substanţelor metionină şi betanină care se găsesc în conţinutul său, sfecla roşie stimulează eliminarea toxinelor.

 

4. Ţelina

Are un puternic efect diuretic, fiind recomandată pentru o digestie mai bună şi pentru eliminarea excesul de lichide din corp. Potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic, bulbul de ţelină tonifică şi purifică organismul, ajutând foarte mult la slăbit.

 

5. Sparanghelul

Are un conţinut ridicat de fibre care stimulează tranzitul intestinal. De asemenea, datorită unor cantităţi însemnate de fosfor, mangan şi potasiu, sparanghelul are un efect uşor laxativ şi detoxifiant.

 

Detalii pe eva.ro

Comentarii Facebook