Cele mai bune metode pentru a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor



În perioadele în care este foarte cald, picioarele transpiră și în general devin urât mirositoare. Există însă câteva metode simple, dar eficiente, care te pot scăpa de această problemă deranjantă.

Transpiratia creeaza mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor care genereaza mirosuri neplacute, mai ales la nivelul picioarelor”, spune dermatologul Stephen Mandy, profesor la Universitatea din Miami. Bacteriile se inmultesc la caldura si in medii umede si se hranesc cu celulele moarte de pe laba piciorului.

Iata cele mai bune metode prin care poți scăpa de mirosul urat al picioarelor:

1. Lasa piciorul sa respire

 

Oricand ai ocazia, poarta sandale sau incaltaminte cat mai decupata pentru a lasa umezeala de la nivelul picioarelor sa se evapore. Daca esti nevoit sa port pantofi care necesita sosete, alege-le pe acelea care sunt facute din fibre naturale, cum este bumbacul care absorbe umezeala, nu din material sintetic, recomanda David Pariser, fostul presedinte al Academiei Americane de Dermatologie.

2. Spala-ti picioarele cu otet alb 

 

Pe langa apa si sapun, poti folosi otet alb pentru spalarea picioarelor. Amesteca un pic de otet cu apa calda si inmoaie-ti picioarele timp de 15-30 de minute o data pe zi, recomanda dermatologul Stephen Mandy. Daca esti toata ziua pe drumuri si nu-ti poti spala oricand picioarele, cumpara-ti un gel pentru curatarea mainilor sau unul special pentru igienizarea picioarelor. Cand prinzi cinci minute libere, du-te la baie si unge-te cu el pe picioare. Nu este nevoie sa aplici apa. Astfel, iti reimprospatezi si cureti picioarele.

3. Previne umezeala cu pudra de talc

 

Dupa ce te-ai spalat pe picioare si inainte sa te incalti foloseste pudra de talc sau o pudra speciala pe care sa o aplici pe talpi. Astfel, vei preveni formarea umezelii.

Mai multe detalii pe Lyla.ro

Comentarii Facebook