Cel mai faimos hacker din România spune cum să îți securizezi mail-ul VIDEO


”TinKode”, cum este supranumit cel mai periculos hacker din România, a devenit un om serios și s-a angajat tocmai în domeniul securității online, domeniu care l-a făcut celebru în toată lumea.

Hackerul Răzvan Cernaianu, alias "TinKode", și-a spus secretele la emisiunea iLikeIT și le-a dat românilor sfaturi cum să își securizeze conturile de e-mail cât mai eficient.

Sfaturi pentru securizarea contului de e-mail:

-► Sa se foloseasca parole complexe, care contin caractere speciale. De exemplu: @!(*& . De asemenea, este bine ca parolele sa fie mai mari de 8 caractere.

-► Sa nu se foloseasca parole identice pentru conturi diferite - adica sa aveti aceeasi parola si la Gmail, Facebook sau Twitter.

-► Providerul de hosting sa fie auditat si testat din punct de vedere al securitatii.

-► Sa nu deschideti e-mail-uri si mai ales atasamente de la persoane necunoscute, pentru ca pot contine virusi, spyware, keylogger, etc.

-► Sa se foloseasca optiunea de criptare SSL/TLS pentru conexiunea dintre clientul de email (Outlook, Thunderbird) si server.

-► Mail-urile odata citite trebuie sterse din server sau descarcate in clientul de email (Outlook, Thunderbird ) fara a lasa copie a mesajelor pe server.

-► De preferat evitarea click-urilor pe link-uri primite in e-mail. Daca este nevoie totusi, atunci trebuie sa se faca cu atentie.

-► Setarea functiei de alerta prin SMS cand autentificarea se face de pe un IP necunoscut sau folosirea autentificarii in doi
pasi.

Sfaturi pentru securizarea tranzactiilor online

-► Sa nu se faca tranzactii online decat de pe site-uri securizate ( cu certificate SSL valide, de exemplu: DigiSign )

-► Adresa URL sa contina HTTPS.

-► Sa nu se faca tranzactii online pe magazinele gazduite de firme de hosting care nu au audit de securitate.

-► Sa nu se faca tranzactii online decat de pe site-uri cunoscute.

-► Sa se tina cont de faptul ca nici un procesator de plata sau magazin online nu cere codul PIN al cardului.

Video și mai multe sfaturi pe iLikeIT

Comentarii Facebook