Cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, a cheltuit un miliard de dolari pe o locuinta - GALERIE FOTO


Cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, a cheltuit un miliard de dolari pe cea mai scumpa locuinta din lume.

Constructia a fost ridicata la Mumbai, are 27 de etaje si 173 de metri inaltime. Casa miliardarului este in realitate un zgarie nori, in care va locui impreuna cu familia, de patru persoane.

Cladirea efectiva a costat 70 de milioane de dolari, dar amenajarile interioare au facut ca pretul final sa creasca de 15 ori, pana la un miliard de dolari.

Familia celui mai bogat indian are la dispozitie un club de sanatate, cu o sala de gimnastica, bazin de inot, studio de dans, sala de bal si o sala de cinema cu 50 de locuri.

Elicopterele miliardarului vor avea si unde sa aterizeze, pe acoperis fiind trei helipaduri, iar la subsol pot fi parcate 160 de masini. Accesul in casa se face cu noua lifturi, iar pentru ca familia Ambani sa nu duca lipsa de nimic au fost angajati 600 de oameni.

Familia miliardarului nici macar nu va trebui sa iasa din casa, pentru ca in cladire a fost amenajata o terasa suspendata pe patru etaje, care dispune de un sistem unic prin care vara este racoare, iar iarna este cald. 

Miliardarul face afaceri cu petrol si detine corporatia Reliance Industries, dar se ocupa si de comert si investeste in biotehnologie. "Poate a fost jignit de portretizarea sa in mass-media ca introvertit. Poate vrea sa arate ca e un magnat adevarat", a declarat Hamish McDonald, autorul unei istorii a familiei Ambani, citat de "The Guardian".

Revista "Forbes" scrie ca Mukesh Ambani are o avere de 18 miliarde de dolari si este pe locul patru in topul celor mai bogati oameni din lume.

Comentarii Facebook