Ceaiul verde face minuni

 

Ceaiul verde este una dintre bauturile care ne ajuta in mod evident organismul, fiind benefic pentru protejarea dintilor si pana la imbunatatirea tonusului psihic.

Pe langa fluorul care protejeaza dintii si alte urme de elemente precum potasiul, magneziul, vitaminele A, B1 si B2, ceaiul verde mai contine trei componente foarte importante: uleiuri esentiale, cofeina si polifenoli.

Doctorul Douglas Balentine, Director al Institutului de stiinte ale Nutritiei in America de Nord afirma: "Ceaiul verde este o sursa importanta de antioxidanti si flavonoizi in toata lumea. Dintr-o ceasca de ceai verde poti obtine nu mai putin de 125+mg de flavonoizi. Populatia cu o dieta mai bogata in flavonoizi s-a dovedit a fi mult mai putin expusa riscului de a dezvolta boli cardiace".
 

Cateva dintre beneficiile ceaiului verde, potrivit eva.ro

1. Uleiurile esentiale confera ceaiului verde gustul si aroma specifica si ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange.

2. Cofeina din ceaiul verde actioneaza ca stimulent usor si, spre deosebire de cofeina din cafea, care isi face efectul imediat, se elibereaza mai incet in organism, dar tocmai acest efect mai lent constituie un avantaj, intrucat starea de bine, de revitalizare, pe care o induce in organism, se va prelungi cu mult fata de cea data de cafea.
 
3. De asemenea, acest tip de cofeina ajuta la activarea metabolismului si a sistemului digestiv si contribuie la purificarea organismului de toxine.

4. Tot astfel, stimuleaza circulatia si previne afectiunile cardio-vasculare.

5. in cazul cancerului la plamani, colon, al sistemului digestiv, al pielii, la san sau de prostata, antioxidantii din ceaiul verde par a reduce dimensiunile si ocurenta unor astfel de tumori sau previn dezvoltarea lor.

6. Cercetarile au aratat ca polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbtiei grasimii in sange si prin urmare, la scaderea colesterolului, conducand astfel la reducerea greutatii corporale.
 
7. Prin continutul de L-teanina, ceaiul verde ajuta la imbunatatirea tonusului psihic, creand o stare generala de bine care se va reflecta in indeplinirea cu succes a provocarilor cotidiene.

Comentarii Facebook