Cea mai simplă metodă de a-ți îmbunătăți memoria, explicată de cercetători


Potrivit oamenilor de știință, dacă ai probleme în a-ți aminti o formulă sau o teorie în timpul unui examen, atunci ar trebui să îți strângi pumnul mâinii stângi.

Un nou studiu publicat recent indică faptul că atunci când strângem mâna dreaptă sub formă de pumn formăm mai uşor amintiri pe care ni le puteam aduce aminte mai bine dacă strângem pumnul mâinii stângi. Acestea sunt rezultatele unui nou studiu realizat de profesorul Ruth Propper de la Montclair State University.

Propper a fost intrigată de modul în care mişcările corpului influenţează modul în care funcţionează creierul. În timp ce majoritatea oamenilor realizează că modul în care acţionează corpul este determinat de creier (de exemplu atunci când creierul îi „spune” braţului că ceva îl gâdilă), nu există multe detalii legate de modul în care corpul acţionează asupra creierului.

Cercetări anterioare au sugerat că încleştarea mâinilor poate evoca emoţii. De exemplu, atunci când oamenii formează pumnul drept, partea stângă a creierului devine mai activă, cauzând emoţii de apropiere (care încurajează apropierea de stimulii care au declanşat emoţiile), precum fericirea sau entuziasmul. Prin formarea pumnului stâng, partea dreaptă a creierului devine mai activă, determinând apariţia emoţiilor de depărtare (care încurajează depărtarea de stimulii care au declanşat emoţiile), precum frica sau anxietatea.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook