Cea mai simplă metodă de a te lăsa de fumat. Vezi aici cum poți să scapi de acest viciu



O metodă mult mai ușoară pentru a renunța la țigări, dacă nu te poți opri brusc, este aceea de a inhala mai puțin și de fuma mai rar, susțin specialiștilor britanici.

Institutul Naţional pentru Sănătate din Marea Britanie, sfătuieşte populaţia care doreşte să renunţe la acest obicei nociv şi să încerce să inhaleze mai puţin şi să fumeze mai rar de-a lungul zilei, de exemplu să încerce să nu mai aprindă ţigara în timpul programului de lucru. NICE susţine că, deşi renunţarea bruscă la fumat este cea mai bună soluţie, cei care găsesc această sarcină deosebit de dificilă ar putea încerca să inhaleze mai puţin şi să fumeze mai rar.

Unii oameni, mai ales cei care sunt extrem de dependenţi de nicotină s-ar putea să nu se simtă în stare să renunţe imediat, motiv pentru care renunţarea treptată este cea mai bună variantă. Această abordare este o alternativă destul de puternică, ea având potenţialul de a reduce riscurile. Pentru unii oameni, acest proces ar putea să determine o schimbare a comportamentului care, ulterior, ar putea duce la renunţarea la fumat”, a explicat profesorul Mike Kelly, expert NICE, informează descopera.ro.

Deși până acum NICE susținea renunțarea bruscă, ca și soluție pentru a te lăsa de fumat, institutul a abordat o nouă strategie, treptată, din dorința de a ajuta populația.

În România sunt peste 4,85 de milioane de fumători, adică 26,7% din întreaga populație a țării.

Comentarii Facebook