Marti 24 Mai

Cea mai simplă metodă de a slăbi fără să faci sport. Iată ce spun cercetătorii


Potrivit unui nou studiu pilot realizat de cercetătorii de la universităţile Temple şi George Washington, oamenii pot scăpa de kilogramele în exces printr-o metodă extrem de simplă: urmărirea unor clipuri video în care avantarul nostru realizează exerciţii fizice.

Scopul clipului video este de a inspira şi sfătui femeile care doresc să slăbească.

Studiul pilot a indicat că nu este nevoie să fie gamer pentru a folosi realitatea virtuală şi a învăţa nişte strategii care să te ajute să slăbeşti. Acest studiu mic sugerează că realitatea virtuală ar putea fi o unealtă promiţătoare pentru crearea obiceiurilor sănătoase”, a explicat dr. Melissa Napolitano.

Studiul a fost inspirat de 128 de femei supraponderale, care în trecut încercaseră mai multe tehnici pentru slăbit şi care erau gata să adopte o abordare nouă pentru a scăpa de kilogramele în plus. Totuşi, la acest studiu pilot au luat parte, pentru început, doar 8 femei.

Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au creat un set de DVD-uri cu avatare care prezentau comportamente sănătoase. Unul dintre ele ilustra o persoană virtuală care mergea pe o bandă de alergat într-un ritm moderat. Altul prezenta o femeie avatar care stătea la o masă şi lua decizii în ceea ce priveşte porţia de mâncare pe care urma să o consume.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook