Cea mai buna fotografie de presa din 2012 a castigat la World Press Photo Award 2012. Afla povestea din spatele imaginii!


Fotografia, al carei autor este spaniol Samuel Aranda, a castigat cel mai prestigios concurs de fotojurnalism - World Press Photo Award 2012. Imaginea ilustreaza o femeie care poarta valul islamic si isi tine in brate una dintre rudele ranite in timpul Primaverii arabe.


Fotografia lui Samuel Aranda, publicata in New York Times, a fost facuta in data de 15 octombrie 2011, la Sanaa, capitala Yemenului, intr-o moschee transformata in spital de opozantii presedintelui Al Abdallah Saleh. Fotografia ilustreaza o femeie care poarta valul islamic, tinand in brate un membru al familiei ei care este renit.


"Ea reprezinta Yemenul, Egiptul, Tunisia, Libia, Siria, tot ce s-a intamplat in timpul Primaverii arabe. insa ea arata si o latura intima, privata, a ceea ce s-a petrecut acolo. Arata rolul pe care femeile l-au jucat in acele evenimente", scrie in comunicatul de presa, publicat pe worldpressphoto.org.

 

Foto: New York Times

Comentarii Facebook