Miercuri 24 Aprilie

Ce trebuie să mănânci pentru a evita înțepăturile de țânțari


Alimentele pe care le consumi reprezintă un factor important în lupta pentru a preveni mușcăturile de țânțar.

Potrivit specialistilor, tantarii isi cauta victimele dupa miros, organele senzoriale ale acestor insecte enervante detecteaza rapid sursele de dioxid de carbon si acid lactic. Citeste mai jos ce sa mananci pentru a preveni intepaturile de tantari!

Usturoiul

Chiar daca nu este placut olfactiv pentru cei din jur, usturoiul ii tine pe tantari departe de tine. Mirosul sau are un efect respingator asupra micilor insecte, iar acestea nu se vor apropia de tine. In plus, usturoiul ajuta la mascarea mirosurilor naturale ale corpului cum sunt dioxidul de carbon, transpiratia sau acidul lactic.

Poti folosi si un spray cu miros de usturoi, insa cel mai bine pentru sanatate este sa mananci mult usturoi.

Citrice

Citricele nu sunt numai o sursa importanta de Vitamina C. Acidul din lamaie sau din portocala actioneaza ca o bariera intre corpul tau si tantari. Daca nu poti consuma fructul in stare naturala, poti apela la un suc racoritor, pe care sa il consumi seara, atunci cand iesi la terasa cu prietenii.

Vitamina B1 - Tiamina

Cunoscuta drept "vitamina bunei dispozitii", pentru efectele benefice asupra sistemului nervos, dar si "vitamina performantei intelectuale", deoarece asigura un randament intelectual marit, tiamina este buna si in preventia intepaturilor de tantari. Consuma cereale, drojdie, cartofi copti, mazare sau faina de secara si bucura-te de o piele fina, fara ciupituri si umflaturi cauzate de tantari.

Bananele

Potrivit unui studiu al Universitatii California publicat in revista Nature Magazine, tantarii evita mirosul unui anumit compus chimic ce se gaseste in banane, struguri si capsuni, denumit 3-octanol. Totodata, thailandezii afirma ca bananele actioneaza ca un repelent pentru enervantele insecte.

Ceapa

O tocanita de ceapa, o salata care sa includa ceapa sau orice alta combinatie cu aceasta minunata leguma tin tantarii departe de tine. In principiu, ceapa actioneaza ca si usturoiul, avand un puternic miros respingator, care te protejeaza de intepaturi.


Mai multe detalii pe Ele.ro

Comentarii Facebook