Ce trebuie să faci pentru a-ți mări viteza de internet


Una dintre cele mai enervante probleme cu care te confrunți în timp ce utilizezi computer-ul este o conexiune lentă de internet, însă există anumite trucuri simple care te ajută să remediezi problema.

Iată ce trebuie să faci când îți merge internetul greu:

In primul rand, ar trebui sa vezi ce viteza de internet ai de fapt. Asa, vei putea face o comparatie intre viteza calculatorului tau si media vitezei abonatilor aceluiasi provider. Daca totul pare in regula, ar trebui sa stii ca viteza de internet poate scadea si in functie de obiceiurile tale de navigare. Daca deschizi in mod constant multe tab-uri, descarci unul sau mai multe filme, eventual si niste muzica si te mai uiti putin si pe Youtube, e posibil sa nu ti se mai incarce totul la fel de repede. Asa ca, in primul rand, incearca sa faci totul putin mai ordonat. Viteza mica mai poate avea o cauza, daca site-urile pe care le vizitezi sunt gazduite pe servere mai putin performante sau foarte incarcate.

In cazul in care, in urma testelor de viteza, lucrurile nu stau prea bine, incearca mai intai sa restartezi router-ul sau sa resetezi placa de retea (Control Panel – Network and Internet – Network and Sharing Center – Disable / Enable Adapter). Ai mai putea incerca sa iti resetezi adaptorul de retea si folosind Troubleshooter-ul din Windows. Daca nici asa nu merge, arunca-ti un ochi si la cabluri. E posibil sa se fi deteriorat in timp sau sa se fi slabit mufele.

O alta cauza a vitezei mici de internet e si faptul ca latimea de banda trebuie sa se imparta la toate aparatele conectate. Incearca sa lasi o singura conexiune activa si vezi daca sunt imbunatatiri. Daca da, atunci routerul e de vina. Ai putea incerca sa il aduci la setarile din fabrica, sa ii faci un update sau sa ii schimbi firmware-ul. Noteaza-ti inainte insa datele de conectare.

Citește mai departe pe Yoda.ro

Comentarii Facebook