Ce trebuie să faci pentru a mânca mai puțin, fără să îți dai seama


A atinge o greutate normala nu ar trebui sa fie o cursa contra cronometru in care sa te supui unor suplicii prin diete drastice.

Iti poti pacali usor stomacul sau senzatia de foame prin cateva metode simple care ajuta la slabit, fara infometare.

Potrivit lui Darya Pino Rose, neurocercetator si autor al cartii “Foodist: Using Real Food and Real Science to Lose Weight Without Dieting”, persoanele care tin vesnic cure de slabire ar putea fi catalogate medical drept nebune.

Sunt masochiste pentru ca-si provoaca singure rau facand foamea, clasifica pe categorii toate alimentele, de la acceptate, la acceptate partial, la interzise, si repeta toate acestea cu incapatanare si incontinuu. Astfel sunt persoanele care tin vesnic dieta. Daca mai adaugam si o privire pierduta in spatiu si un leganat bizar al corpului sunt perfect eligibile pentru ospiciu”, scrie neurocercetatorul Darya Pino Rose.

In opinia ei, oamenii au intrat intr-un cerc vicios si chiar paradoxal: in timp ce exista tot mai multa presiune sa arati ca scoasa din reviste, portiile de mancare au crescut considerabil, iar magazinele cu mancare sunt din o suta intr-o suta de metri, aproape orice poftim fiind la o intindere de mana.

Desi tonul pe care scrie pe blogul ei de pe Huffington Post este aproape batjocoritor, Darya Pino Rose marturiseste ca si ea a facut parte din randul celor care tin cure de slabire, de la dieta Atkins, la cea fara pic de grasime, la dieta South Beach si la multe altele.

Dupa ani buni de a se supune ea, insasi, la suplicii, a ajuns la concluzia ca nicio dieta nu functioneaza si singurul mod de a slabi cu adevarat sanatos si de a te mentine dupa ce dai jos cateva kilograme este sa ai bun simt si in cazul alimentatiei zilnice.

Pino Rose face astfel referire la a avea masura in toate si a-ti organiza astfel spatiul incat sa nu fi vesnic bombardat de tot felul de produse si reclame la produse care mai de care mai promitatoare gustativ.

Astfel a reusit sa slabeasca si in timp a reusit sa puna pe hartie 9 metode simple prin care poti slabi chiar fara sa iti dai seama:


1. Foloseste farfurii mai mici

Indiferent de mancare, o farfurie mai mica te va ajuta intotdeauna sa mananci mai putin.

2. Pune-ti in farfurie cu 20% mai putin mancare

Nu este nevoie sa faci calcule complicate, ideea de baza pe care o sustine neurocercetatorul Darya Pino Rose este ca ar trebui sa iti pui mai putine mancare in farfurie: in loc de trei polonice de ciorba de burta, doar doua, in loc de doua bucati de friptura, doar una, si asa mai departe.

3. Foloseste pahare mai inalte

La fel cum mai putin mancare poate parea chiar multa daca o pui pe o farfurie mica, inaltimea da iluzia ca lucrurile sunt mai mari si la fel este si in cazul volumului. Ca sa bei mai putine lichide nu tocmai sanatoase, precum sucurile, foloseste pahare mai inalte pentru ca vei avea senzatia ca bei mai mult, decat daca iti pui un pahar lat si scund. Totodata, incearca treptat sa inlocuiesti sucurile cu apa, iar cantitativ nu te limita cand vine vorba de consumul de apa.

4. Mananca proteine la micul dejun

A lua micul dejun este un fel de mana cereasca pentru slabit, cu atat mai mult cu cat statisticile arata ca cei mai multi oamenii supraponderali si obezi sar peste aceasta prima masa a zilei. Mare greseala! Micul dejun pune in miscare metabolismul si arderile, motiv pentru care caloriile ingerate vor fi consumate. Totodata, daca micul dejun este bogat in proteine, senzatia de satietate va dura mai mult si nu ti se va mai face pofta dupa o ora si jumatate de acel corn cu ciocolata.


Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook