Miercuri 24 Aprilie

Ce trebuie să faci pentru a fi mereu în formă maximă


Extenuarea, lipsa somnului și stresul îți pot cauza dereglări ale organismului și îți pot cauza o stare continuă de oboseală. Cea mai bună metodă de combatere a acestor simptome o reprezintă micile schimbări din tabietul zilnic, care te ajută să duci un stil de viață mai sănătos.

Iată ce trebuie să faci pentru a fi mereu în formă maximă:


1. Redu numarul caloriilor consumate
Ai vazut cat de obosit te ridici de la masa dupa un pranz copios? Cand mananci, sangele este condus spre stomac iar o parte insemnata din energia ta este folosita in special pentru digestie. Tocmai de aceea este indicat sa te ridici de la masa inainte de a simti ca nu mai poti inghiti nici macar o farama.
 
 
2. Nu sari niciodata peste micul dejun
Numeroase studii au demonstrat faptul ca persoanele care iau micul dejun isi indeplinesc mai bine sarcinile, gandesc mai clar, au mai multa energie si sunt mai putin predispusi la obezitate sau supraponderabilitate.
 
Consuma proteine. Un studiu a aratat ca un mic dejun bogat in proteine stimuleaza metabolismul pentru 24 de ore. Cea mai inspirata alegere pentru un nivel ridicat de energie este formata din: doua oua si un bol de terci de ovaz. Renuntati la cartofi si la paine.
 
 
3. Dormi suficient
Chiar si o ora in plus de somn iti pot imbunatati performanta si nivelul energetic. Atunci cand te afli in aceasta stare de repaos, hormoni importanti precum si alti compusi biochimici sunt eliberati. Cand nu dormi suficient, te afli intr-un dezavantaj metabolic. Mergi la culcare cu o ora mai devreme decat de obicei.
 
 
4. Fa exercitii fizice
Intotdeauna gasesti scuze pentru a nu face miscare. Insa acest obicei este unul dintre cele mai periculoase pentru corpul nostru. Oricat de ocupat ai fi, asigura-te ca vei avea o fereastra de 20 de minute pentru a alerga macar 1 kilometru sau pentru cateva serii de flotari sau abdomene. Organismul tau va avea numai de castigat de aici.
 
 
5. Ia suplimente alimentare
In cazul in care nu ai un meniu echilibrat, suplimentele sunt adevarate mane ceresti pentru organismul tau. Unul dintre cei mai importanti nutrienti responsabili pentru nivelul tau energetic este coenzima Q10, care este si un excelent combustibil pentru inima ta. De asemenea, ia in calcul vitamina D precum si un complex de calitate de vitamina B.
 
 
6. Fa o cura de detoxifiere
Pentru o saptamana macar renunta la zahar, nicotina, alcool, cofeina sau alte chimicale. Limiteaza-ti meniul la alune, nuci, stafide, fructe, legume, alimente gatite care nu contin gluten, precum terciul de ovaz, 100 de grame de peste preparat pe gratar sau la aburi sau supe, precum si suc proaspat de fructe si legume. Vei simti diferenta cand vei fi la fel de plin de energie precum la 20 de ani.



Citște mai departe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook