Ce trebuie să faci ca să-ți iasă bine cura de slăbire


Teoretic, nu este mare filosofie in spatele unui regim de slabit: mananca mai putin, misca-te mai mult si kilogramele se vor duce.

Si totusi esuam deseori in a scapa de kilogramele in plus pe care le avem. Iata cateva ponturi ca de data asta cura de slabire sa dea roade!

1. Nu te mai gandi ca vei slabi repede

Organismul tau raspunde cel mai bine la schimbari mici efectuate pe perioade mai lungi de timp. Diete drastice care promit sa te scape de 10 kilograme in 10 zile, spre exemplu, nu sunt potrivite organismului uman. Astfel ca trebuie sa-ti iei gandul de la speranta ca vei reusi sa slabesti foarte repede. Sau poate vei reusi, dar kilogramele date jos nu vor sta mult timp departe de trupul tau! Iata de ce trebuie sa incepi cu pasi mici.

Pentru ca un regim de slabit sa aiba succes, trupul nu trebuie „maltratat”, ci luat cu usurelul. Astazi mananci trei felii de paine in loc de zece, mananci o bucatica de ciocolata in loc de cinci, renunti la suc, alegi mancaruri la cuptor, ciorbe usoare sau gratare in locul mancarurile grase cu mult ulei. Cam asa trebuie sa aiba loc schimbare pentru ca regimul de slabit sa dea roade, sa reusesti sa dai jos cateva kilograme fara infometare si fara a trece prin efectul yo-yo dupa incetarea curei.

2. Scrie tot ce bagi in gura

Nu are nicio conotatie sexual, ci pur alimentara. Ai fi surprinse cate produse mananci zilnic pe langa mesele principale. De altfel, cele trei mese pe zi trebuie completate cu doua gustari. Insa una este o gustare care consta intr-un iaurt sau un mar si alta este o gustare care consta intr-un ecler sau intr-o napolitana. Asadar, pentru a-ti face o idee clara asupra ceea ce mananci zilnic, fa acest experiment: scrie pe foaie!

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook