Ce se află în înghețata comercializată în România



Potrivit unui studiu realizat recent de către Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS România), înghețata de cacao și cea de ciocolată au în conținut între 2 și 9 aditivi alimentari (E-uri), iar conținutul de cacao/pudră cacao variază între 1,3 - 25%.

Pentru realizarea studiului au fost analizate 27 de produse tip înghețată cu cacao/ciocolată, achiziționate în mod aleatoriu și anonim în luna iulie 2014.

Astfel, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 27 de produse analizate, acesta variază între 2 și 9 E-uri, iar cel mai mare procent, 29,62%, îl reprezintă produsele care au în conținut 5 E-uri, urmat de produsele ce au în conținut 4 E-uri — 18,51%, potrivit Agerpres.

Studiul arată că 3,70% din produsele analizate conțin 2 aditivi alimentari, în timp ce un procent similar de astfel de produse conține 9 E-uri.

Totodată, conținutul de cacao/pudră cacao variază între 1,3 — 25 %, iar în cazul a 25,92% din produsele studiate nu este menționat pe etichetă conținutul de cacao.

Studiul mai arată că gramajul produselor studiate variază între 36—120 grame, 81,48% din aceste produse au menționat pe etichetă valoarea energetic, iar 55,55% au menționat pe etichetă valoarea zaharurilor, care variază între 11 și 31 grame /100 grame de produs.

Comentarii Facebook