Ce pățești dacă faci cumpărături online de pe un telefon scump



Reclamele personalizate nu mai sunt o noutaate de multă vreme, însă anumite companii duc lucrurile la extrem personalizează și prețurile.

Astfel, potrivit unui studiu realizat recent în SUA, unele companii modifică prețul produselor în funcție de terminalul de pe care a fost plasată comanda.

Cautarile efectuate pe internet, produsele analizate si cumparate spun multe despre preferintele, dar si puterea noastra de cumparare. La fel si aparatele de pe care plasam comanda . Un iPhone e mai scump decat alte telefoane, asa ca o comanda plasata de pe sistemul de operare iOS indica un cumparator mai instarit, potrivit Pro TV.

Multe companii de comert electronic ofera reduceri sau schimba pretul pentru clientii care folosesc anumite aparate sau sisteme de operare sau schimba ordinea rezultatelor afisate, evidentiind produsele mai scumpe”, spune unul dintre autorii studiului, Christo Wilson.

Acesta susține că utilizatorii de iPhone obtin o reducere de 15 dolari pe un anume site ce rezerva bilete de avion si camere de hotel. Cine face rezervarile de pe computer nu primeste reducerea.

Totodată, pe site-ul unui magazin de decoratiuni interioare, produsele afisate costa in medie 120 de dolari, daca faci cautarea de pe computer, si 230 daca o faci de pe un telefon cu Android sau de pe un iPhone. Iar diferente de acest gen apar la o multime de companii.

Wilson spune, însă, că asemenea practici exista si in comertul traditional, dar spune ca macar acolo „sunt transparente”. Im schimb, „pe internet, nu stii ce se intampla".

Comentarii Facebook