Duminica 27 Septembrie

Ce înseamnă prea multă cafea

 

De-a lungul anilor, despre cafea s-au făcut foarte multe studii, însă rezultatele acestora de multe ori se bat cap în cap. Unele au afirmat despre cafea că n-ar fi tocmai benefică organismului şi, prin urmare, oamenii ar trebui să înceteze să mai bea această licoare, altele susţin că o cantitate moderată de cafea are efecte extraordinare asupra stării de sănatate.

 

Există şi cercetării care spun despre cafea că, dimpotrivă, poţi consuma 5-6 ceşcuţe pe zi pentru a te bucura de efectele benefice. Cu rezultate atât de diferite, nu este deloc surprinzător, că oamenii sunt bulversaţi şi nu ştiu ce şi pe cine să mai creadă.

 

Când se vorbeşte despre pericolul din cafea se face referire la cafeină. Este cafeina rea?

 

Se pare că această substanţă, cafeina poate fi periculoasă, însă nu la fel precum alte droguri. Prin urmare răspunsul corect ţine de moderaţie.

 

Cafeina stimulează inima şi sistemul nervos central, aşa că este cu siguranţă periculoasă pentru orice care suferă de tensiune arterială crescută. Şi femeile însărcinate trebuie să reducă la minimum consumul de cafea, aproximativ 200 mililitri pe zi întrucât oamenii de ştiinţă au stabilit o legătură directă între o cantitate mare de cafeină ingerată şi aducerea pe lume a unui bebeluş sub greutatea normală sau chiar pierderea sarcinii.

 

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro. 

Comentarii Facebook