Ce dietă trebuie să umezi pentru a-ți mări masa musculară


Pentru a avea un corp de invidiat și pentru a-ți mări masa musculară trebuie să urmezi două reguli principale: un program de exerciții fizice intense și o dietă potrivită.

Nutriționiștii susțin că alimentația potrivită te ajută să scapi de grăsimile nedorite și îți îmbunătățește starea de sănătate, iar partea bună este că nu trebuie să dai mulți bani pe alimentele necesare ca să îți accentuezi musculatura.

Iată care sunt alimentele necesare pentru a-ți mări masa musculară:

Ouale sunt esentiale!

Specialistii afirma ca ouale reprezinta o buna sursa de proteine. Acest aliment are un rol foarte important in body-building.

Legumele si fructele

Ardeii grasi, rosiile, nucile, spanacul, merele, portocalele si kiwi sunt considerate alimente ce promoveaza sanatatea. Asadar, daca le vei incorpora in dieta, organismul va avea parte de zinc, potasiu, minerale, fibre si fier, respectiv de principalii nutrienti destinati cresterii musculaturii.

Carnea rosie poate fi de ajutor

Continand o cantitate ridicata de creatina, minerale, proteine si vitamine, carnea rosie e mai hranitoare decat pieptul de pui. Aceasta mai contine zinc si fier, elemente ce ajuta la marirea musculaturii.

Mananca peste!

Medicii recomanda un consum de peste de doua-trei ori in fiecare saptamana. Important de mentionat este faptul ca tonul alb e o sursa excelenta de proteine, insa contine si cantitati destul de insemnate de mercur. In locul tonului, poti incearca sa consumi somon, chiar daca are un pret mai mare. Acesta contine multi nutrienti esentiali, in special acizi grasi Omega-3.

Carne de pui si de curcan

Carnea de curcan este considerata a fi foarte sanatoasa si propice pentru cei ce doresc sa isi mareasca masa musculara. De asemenea, pieptul de pui contine multe proteine, drept pentru care e nelipsit in general din dieta de body-building!


Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook