Ce aplicație folosesc cel mai mult românii. Un sfert dintre posesorii de smartphone o accesează zilnic


Potrivit unui studiu de specialitate, aplicația de smartphone preferată a românilor este WhatsApp, aceasta find accesată zilnic de un sfert dintre posesorii de smartphone-uri din țară. Cei mai mulți utilizatori (40%) sunt înregistrați în București.

Cercetarea arată, de asemenea, că principalul motiv pentru care românii accesează WhatsApp îl constituie gratuitatea, 43% dintre utilizatori apreciind faptul că pot trimite mesaje fără niciun cost. Gratuitatea este apreciată în special de tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani (64%), potrivit Agerpres.

Alte avantaje ale aplicației pe care românii le preferă sunt posibilitatea de a trimite poze ușor și rapid (42%), ușurința în utilizare (41%) și posibilitatea de a comunica și de a distribui rapid texte sau fotografii către un grup de persoane (31%).

”Credem că popularitatea WhatsApp va continua să crească în rândul românilor, atât timp cât aplicația va rămâne gratuită. Totuși, chiar și așa, îi va fi greu să ajungă la nivelul succesului înregistrat de aplicația Facebook, utilizată zilnic de 69% dintre posesorii de smartphone și de 84%, cel puțin o dată pe săptămână. În schimb, aplicația Instagram nu este accesată deloc de 72% dintre românii cu smartphone”, a afirmat Traian Năstase, managing partner al companiei care a realizat studiul de specialitate.

Conform studiului, aproape jumătate dintre utilizatorii de smartphone din România accesează aplicația WhatsApp cel puțin o dată pe săptămână, 27% o folosesc zilnic, iar 40% dintre posesorii de telefoane inteligente care preferă această aplicație sunt din București.

Comentarii Facebook