Ce alimente să eviți la mare ca să nu faci toxiinfecţie alimentară

 

Pe plajă trebuie evitate o serie de alimente pentru a nu face toxiinfecție alimentară. Pentru că paza bună trece primejdia rea, mai multe alimente trebuie evitate în vacanța pe litoral.

 

Carne păstrată și pregătită necorespunzător

 

Pe timpul verii, carnea este cel mai vulnerabil aliment, deoarece numărul de bacterii periculoase se dublează în fiecare oră când aceasta este păstrată la temperaturi prea ridicate.

 

Gătită corespunzator, carnea nu prezintă un risc la fel de mare. Cere fripturi bine făcute și verifică-le în interior înainte să mănânci. Carnea de pui preparată corect are culoarea albă, iar cea de vită sau de porc nu trebuie să fie niciodată roz la interior sau să mai conțină urme de sânge.

 

Orice aliment păstrat neacoperit

 

Agenții patogeni care produc toxiinfecție alimentară nu se dezvoltă întotdeauna pe alimente, pot fi aduși și de mâini murdare.

 

Evită să mânanci alimente vândute stradal ce nu sunt protejate corespunzător de praf si mizerie. Aici sunt incluși colacii secuiești (Kürtős kalács), covrigii și chiar și porumbul fiert.

 

Înghețată la cornet

 

Uneori, înghețata la cornet vândută stradal nu este manevrată de oameni a căror prioritate este sănătatea consumatorilor.

 

Chiar dacă este produsă pe loc din praf amestecat cu apă, înghețata poate fi păstrată la temperaturi necorespunzătoare. Când afară sunt peste 40 de grade, un aparat de înghețată aflat în soare poate să nu mai reușească să o păstreze la temperatura optimă. Igienizarea necorespunzătoare a robineților dozatorului, unde pot rămâne urme de înghetață este o altă problemă.

 

Citeşte mai multe pe Eva.ro

Comentarii Facebook