Ce a cerut societatea civilă la discuțiile lui Iohannis. Președintele le-a spus să se apuce de politică

 

Reprezentanţii societăţii civile i-au cerut preşedintelui un guvern fără corupţi şi o nouă clasă politică.

 

Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România, a declarat că: ”Este foarte important ca Guvernul care urmează să fie desemnat să nu aibă oameni murdari, să fie un Guvern curat. Să nu cuprindă persoane condamnate penale, persoane urmărite penal, persoane a căror cercetare penală a fost blocată de Parlament, traseişti, ofiţeri sau colaboratori ai Securităţii şi aşa mai departe”.

 

Nicușor Dan, reprezentant al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a spus că: ”Nu trebuie să ne grăbim să numim un premier. Trebuie să avem un acord politic pe nişte teme, la care oamenii din stradă să poată să participe, în două-trei săptămâni”.

 

Sorin Ioniţă, reprezentant Expert Forum, a spus că: ”În continuare credem că e mai bine ca preşedintele să-şi ia riscul să pună un prim-ministru foarte bun în sensul a ce cere strada, deci mai puţin consensual pentru partide, chiar cu riscul de a avea anticipate. (...) A guverna cu actualul Parlament, în care balamaua este aceea pe care o ştiţi şi orice partid mare care vrea să facă ceva trebuie să negocieze cu o formaţiune nealeasă şi care nu reprezintă decât serviciile secrete, este inacceptabil”.

 

”Preşedintele ne-a spus că dacă vrem o altă clasă politică să ne implicăm şi că ne va lua parteneri şi cu noi va încerca să construiască o altă clasă politică. (...) Ne-a invitat să intrăm în partide. Nu în partidele actuale, ci, eventual, să facem partide noi. Personal cred că este momentul cel mai bun", a spus Liviu Mihaiu.

 

”L-am rugat pe preşedintele Iohannis să facă din societatea civilă un partener oficială, nu de catastrofă. Nu (...) atunci când e bine să dai în poză cu reprezentanţii ei”, a spus jurnalistul.

Comentarii Facebook