Sorin Ioniţă, Liviu Mihaiu, Cristina Guseth, Nicuşor Dan, la consultări cu Iohannis. Adrian Despot s-a dus și el

 

Jurnalistul Liviu Mihaiu, Sorin Ioniţă, Cristina Guset, Nicuşor Dan, Claudia Postelnicescu, reprezentantă a mişcării Iniţiativa România, și Adrian Despot fac parte din delegația care s-a dus la consultările de la Cotroceni.

 

Tragedia care a avut loc în clubul Colectiv a fost un declanşator foarte puternic pentru o adevărată revoltă, pentru o mişcare care a dus la căderea Guvernului. Eu cred că mişcarea cu care avem acum de a face este considerabil mai mult decât o schimbare de Guvern. Este o schimbare de paradigmă”, a spus Iohannis, înainte de a primi delegația la Cotroceni.

 

Delegaţia este formată din 20 de membri ai societăţii civile, ONG-uri, precum şi reprezentanţi ai protestatarilor din Piaţa Universităţii: Sorin Ioniţă (Expert Forum), Elena Calistru (Funky Citizens), Nicușor Dan ( Asociaţa Salvaţi Bucureştiul), Mihai Dragoş (Consiliul Tineretului din România), Ionuţ Sibian (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii) Cristina Guseth (Freedom House), Liviu Mihaiu (Salvaţi Dunărea şi Delta), Ema Stoica (studentă la Facultatea de Jurnalism), Adrian Despot, Tudor Benga (OKIAN), Alexandru Bindar ( Uniunea Studenţilor din România), Cătălin Drulă (Ascoiaţia Pro Infrastructura), Edmond Niculuşcă (Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), Horia Oniţă (Consiliul Naţional al Elevilor), Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România), Ştefan Dărăbuş (HHC România), Andrei Cornea (GSD), Clara Matei (Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România), Dragoş Slavescu, medic, Octavian Berceanu. 

 

Realizatorul de radio şi televiziune Liviu Mihaiu a anunțat pe Facebook că a fost sunat de la Cotroceni pentru a participa la discuții.

 

Reprezint un mediu foarte ostracizat: societatea civilă organizată profesional şi presa. două domenii faţă de care Statul s-a comportat subversiv şi ostil, făcând tot posibilul să le ocupe. Reprezint mai degrabă Piaţa Universităţii 1990, loc în care am manifestat importiva sistemului aşa cum fac cei de azi, copiii celor care au luptat la Revoluţie şi au fost alergaţi pe străzi la Mineriade", a scris Liviu Mihaiu.

 

El a precizat că a fost prezent în 1989, cu arma-n mână la Revoluţie. ”Am 25 de ani de jurnalism în care am scris mii de pagini de anchete despre corupţia politico-adminitrativă. N-aş vrea ca azi la Cotroceni să fie numai uniformele societăţii «civile» de casă a sistemului, cei care au militat pentru introducerea legilor Big Brother. Mi-au cerut-o mai mulţi oameni zilele trecute şi mă duc să-i reprezint pe cei care se simt nereprezentaţi. Amin”, a mai scris Liviu Mihaiu.

 

Palatul Cotroceni a anunțat că a primit 5.520 de mesaje de la ONG-uri şi de la protestatari, fiecare conţinând una sau mai multe propuneri de persoane care solicitau să participe la consultări, scrie Mediafax.

 

Adrian Despot a mers la Cotroceni, invitat după ce a spus, inițial, că nu participă.

 

Vă mulţumesc pentru susţinerea şi încrederea acordată. Vă înţeleg furia şi dorinţa de schimbare. Şi eu, la fel ca şi voi, sunt sătul de improvizaţii. Participarea mea în calitate de reprezentant la consultări nu ar fi decât o altă improvizaţie. Nu am nici pregătirea şi nici priceperea necesară pentru aşa ceva. Cu toţii suntem nemulţumiţi de lipsa de profesionalism de care au dat dovadă atât clasa politică cât şi marea majoritate a funcţionarilor publici. Haideţi să nu facem greşeala de a înlocui o serie de incompetenţi cu o altă serie de incompetenţi", le-a transmis Adrian Despot protestatarilor.

 

Ulterior, Adrian Despot a spus că va merge. ”Am fost invitat la Cotroceni de către Presedintele Iohannis. În continuare consider că nu sunt persoana potrivită însă, în spiritul respectului faţă de democraţie şi simbolurile acesteia, voi fi acolo”, a precizat Despot pe Facebook.

Comentarii Facebook