Cauza PRELIMINARĂ a accidentului din Muntenegru: Şoferul autocarului a fost orbit de soare

 

Una dintre cauzele producerii tragediei din Muntenegru ar putea fi soarele, care l-a orbit de șofer. De asemenea, carosabilul umed a făcut ca manevrarea să fie mai dificilă.

 

Accidentul s-a produs la ieșire dintr-un tunel rutier. Primele date arată că drumul era umed, iar lumina soarelui era foarte puternică, existând probabilitatea ca şoferul să fi fost orbit câteva secunde, scri Mediafax.

 

Nici viteza nu era adaptată pentru acel sector de drum, iar șoferul a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens, pentru că exista o curbă uşoară, a rupt balustrada de securitate a podului şi a căzut în prăpastie.

 

Anchetatorii își bazează aceste supoziții pe declarațiile martorilor.

 

Am găsit tahograful. Dispozitivul va fi util în demersul de stabilire a cauzei accidentului”, a declarat procurorul Vojislav Grujici, citat de site-ul ziarului Vijestima.

 

Limita de viteză pe acel sector de drum este de 40 de km/h, dar mulți pasageri au povestit că șoferul circula mai repede.

 

În accidentul din Muntenegru au murit 19 români, alți 30 fiind răniți. Între vitime se numără și două clujence, mamă și fiica, prima decedând în urma accidentului.

 

Detalii ȘOCANTE despre clujeanca moartă în accidentul din Muntenegru: A fost strivită!

Comentarii Facebook