Câți bani a primit Dragoș Pătraru pentru a PLECA de la Digi24

 

Dragoș Pătraru a dezvăluit câți bani au plătit cei de la DIGI 24 pentru a scăpa de el și ce planuri de viitor are. 

 

Realizatorul emisiunii ”Starea nației” a spus că de 7 luni știe că șefii TVR vor să îl scoată de pe ”sticlă”. ”Pentru că eu dacă aş fi venit astăzi în faţa voastră şi aş fi făcut acel filmuleţ fără să avem ceva, să spun doar că noi am aflat că ni se pregăteşte asta, lumea nu m-ar fi crezut, ar fi zis că sunt nebun, că sunt scandalagiu, ceea ce mi se reproşează la TVR. Că încerc să fac valuri pentru că mi se termină contractul”, a spus Dragoș Pătraru.

 

Jurnalistul a explicat că nu i se termină contractul cu postul public de televiziune, ci acesta se prelungește automat cu șase luni dacă sunt îndeplinite clauzele de audiență.

 

Cu toate eforturile făcute de TVR, clauzele de audienţă sunt îndeplinite. Ne-au scos reluările de pe TVR 2, de la 15.40, care făceau 1 rating. Au înlocuit reluarea cu o producţie care face 0,1. Au mutat şi reluarea de pe TVR 1, la 5.30 dimineaţa. Chiar şi cu aceste mutări, tot nu reuşesc să ne bage sub pragul de audienţă”, a spus realizatorul emisiunii „Starea Nației”

 

El a spus și cum a decurs contractul cu Digi 24. ”După zece luni la Digi 24, am primit o hârtie cum că nu reprezentăm interesele publicului, ci interesele companiei care deţine postul de televiziune. Explicit mi s-a spus. Am zis că în aceste condiţii noi plecăm, dar mai aveam doi ani de contract. Că ăştia au fost cei mai inconştienţi. În general, se face pe un sezon cu noi şi, dacă suntem cuminţi, se mai continuă. Ei au făcut direct pe trei ani. Treaba lor. Şi ca să plecăm le-am luat banii. Mulţi. Şi i-am băgat pe toţi la TVR”, a declarat jurnalistul.

 

Pătraru a spus că a primit aproape 50.000 de euro de la Digi24, la încheierea colaborării.

 

Când am ajuns în TVR şi am văzut condiţiile…. Irina Radu, săraca (fosta şefă TVR – n. r), pe care o salut şi care acum e prin Albania, nu ştiu pe unde a ajuns, pentru că au dat-o ăştia afară şi din ţară că ne-a adus înapoi la TVR, că nu i-a închis pe cei de la «Ora de ştiri», că nu a pus «Viaţa Satului» cu totul la dispoziţia…au fost mai multe lucruri. Când am ajuns acolo şi am văzut că TVR nu ne putea asigura nici măcar un decor, am băgat banii pe care i-am luat de la Digi, vreo 50.000 de euro. I-am băgat pe toţi în TVR. Amenajări, ne-au mai ajutat şi nişte prieteni, pe care nu i-am plătit nici până acum”.

 

Pătraru a susținut un discurs pe scena Premiilor pentru Libertatea de Exprimare, decernate de organizaţia ActiveWatch pentru a marca Ziua Presei.

Comentarii Facebook