Cât de grav este dacă vă roadeți unghiile! Citește opinia psihiatrilor

 

Foarte mulți oameni obișnuiesc să își roadă unghiile, dar puțini știu că obiceiul ar putea avea la bază o afecţiune mentală periculoasă.

 

Medicii psihologi avertizează că acest gest automutilant are la bază o afecţiune mentală destul de serioasă, scrie Daily Mail. Aceiași specialiști avertizează că rosul unghiilor poate deveni un viciu la care se renunță apoi oarte greu la el, fiind considerat tot mai mult o tulburare obsesiv-compulsivă .

 

Asociaţia Psihiatrică din Statele Unite ale Americii urmează să încadreze rosul unghiilor sub categoria gesturilor automutilante în următorul număr al Manualului de Diagnostic al Bolilor Mintale, potrivit postului de televiziune NBC.

 

La fel cum procedează pacienţii care se trag de păr sau îşi cauzează răni pe suprafaţa pielii, gesturi automutilante (n.red. sindromul ADHD), cei care îşi rod unghiile pot ajunge să fie încadraţi în aceeaşi categorie cu persoanele care suferă de instabilitate mentală, dar asta într-o categorie foarte restrânsă de pacienţi”, a explicat medicul Carol Mathews, psihiatru la Universitatea din Calofornia, conform NBC.

 

Acest obicei poate deveni unul grav când persoana își cauzează și durere, neputând să îşi mai folosească mâinile din cauza rănilor.

 

Specialiștii oferă și unele metode neconvenționale prin care puteți scăpa de acest obicei: aplicarea pe unghii de zeamă de lămâie sau sos iute, dar şi împăturirea unghiilor în bandaje.

Comentarii Facebook