Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat

 

Specialiștii au stabilit care este intervalul la care ar trebui spălată lenjeria de pat și cearșafurile.

 

Dupa o zi lunga si grea, nu exista senzatie mai placuta decat sa te intinzi pe pat si sa te rasfeti in lenjeria ta de pat preferata. Dar, daca esti la fel ca restul populatiei, te rasfeti si in lucruri precum fragmente de piele moarta, bacterii, fungi, acarieni si materii fecale. Da, ai citit bine.

 

Redactorii de la revista womenshealthmag.com au facut un sondaj de opinie printre cititoarele publicatiei lor si le-au intrebat cat de des isi schimba cearsafurile si isi schimba pernele. Iar in vreme ce 44% dintre femei au spus ca ele isi spala lenjeria de pat si cearsafurile o data pe saptamana, 31% dintre cititoare au spus ca ele isi spala lenjeriile si cearsafurile de doua ori pe luna, iar 16% au recunoscut ca ele fac asta doar o data pe luna. Intre timp, 32% dintre femei au spus ca ele aproape niciodata nu isi schimba pernele pe care dorm.

 

Daca ne referim la un interval minim, ar trebui sa iti speli cearsafurile o data pe saptamana, spune Dr. Philip Tierno, director de microbiologie si imunologie clinica la Centrul Medical din cadrul Universitatii Langone din New York.

 

De ce trebuie sa le speli o data la 7 zile? Pentru ca in secunda in care te intinzi si te tavalesti printre cearsafurile tale, tu le infectezi cu pielea ta care cade constant (tu pierzi milioane de celule moarte ale pielii intr-o singura zi), lotiuni, machiaj, transpiratie, par si orice ai mai luat pe tine in timpul zilei, cum ar fi polen, par de la animale, mucegai si particule de praf, spune Philip Tierno.

Citește mai departe pe feminis.ro.

Comentarii Facebook