Cât de atrăgător ești în funcție de vocea ta


Potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință britanici, femeile preferă vocile aspre ale bărbaților, care dau senzația de masculinitate, pe când bărbații preferă femeile cu voci subțiri.

Un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie a scos la iveală faptul că există anumite voci care proiectează o atractivitate imediată spre sexul opus.

La bărbaţi, vocile blânde şi grave acompaniate de o respiraţie puternică sunt considerate atrăgătoare, în timp ce femeile cu voci mai ascuţite semnalează că acestea au un fizic mai mic care nu incită bărbatul, ci mai curând îl seduce.

„Aceste rezultate sunt în concordanţă cu ipoteza potrivit căreia atractivitatea vocală este realizată pe baza mecanismului de proiectare a dimensiunilor care este folosit de animale. Însă implicarea ritmului respirator în stabilirea gradului de atractivitate este interesantă pentru că ar putea fi o metodă de neutralizare a agresivităţii asociate cu un corp de mari dimensiunii”, au explicat autorii studiului.

La studiu au luat parte 10 bărbaţi cu o vârstă medie de 23 de ani care au fost puşi să asculte o înregistrări care redau cu voci diferite ale unor femei care spuneau „Succes la examene”. La acelaşi experiment au fost supuse şi 16 femei care au fost rugate să asculte înregistrări cu vocile bărbaţilor.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook