Cât costă de fapt un Samsung Galaxy S4


Compania Samsung folosește componente subsidiare, dn toată lumea, pentru terminalele sale mobile, astfel prețul de producție al acestora este foarte mic.

Compania de cercetare IHS a analizat componentele noului terminal Samsung Galaxy S4 si a ajuns la concluzia ca producerea versiunii de 32GB costa compania doar 237 de dolari. Pretul este cu atat mai surprinzator cu cat versiunea de 16GB se vinde in Statele Unite cu 639 de dolari, fara abonament, scrie palytech.ro.

Comparativ cu rivalii de la Apple, coreenii de la Samsung cheluie mai mult pentru producția noului lor terminal, decât pe un iPhone 5 de 16GB (205 dolari).

Procesorul folosit pentru modelul de Galaxy S4 vândut în SUA este un Snapdragon (de la Qualcomm) care costă 20 de dolari, în timp ce varianta din Coreea, producatorul foloseste un procesor propriu (Exynos 5 Octa) care costă 28 de dolari.

Potrivit IHS, memoria flash de 16GB costă 28 de dolari, display-ul și părțile componente ale touchscreen-ului ajung la un preț aproximativ de 75$, iar procesorul de imagine (de la Fujitsu) este importat la prețul de 1,5 dolari.

Comentarii Facebook