Căruțele vor trebui să aibă asiguri RCA

 

Ordonanţa de Urgenţă privind RCA-ul îi obligă posesorii de căruţe să aibă asigurări în caz de incidente rutiere. 

 

În articolul 2 al Ordonanţei este definit vehiculul ca fiind ”mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepţia celor care se deplasează pe şine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracţiune animală, pentru care nu există obligaţia legală de înmatriculare sau înregistrare”.

 

Proprietarii de căruţe din România sunt obligaţi să înregistreze atelajul la Primăria comunei de care aparţin. Iar acum, articolul 4 al Ordonanţei spune că: ”Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România (nr. şi căruţele), precum şi tramvaie au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă care urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule…”

 

Problema a fost sesizată la nivelul ASF, dar nu s-a luat nicio măsură în acest sens. În prezent, potrivit Institutului Naţional de Statistică, în România se utilizează 720.000 de care şi căruţe, scrie Autobild.ro

Comentarii Facebook