Carmen Dan a făcut un top al ”manipulărilor” de la protestul Diasporei

 

Ministrul Afacerilor Interne a prezentat un top al ”manipulărilor” de la protestul Diasporei. 

 

Jandarmeria trimisă în punctul de frontieră să prevină oamenii să vină la protest, fapt ce a dus la aglomerarea foarte mare. În realitate, punctul de trecere al frontierei Borş a fost tranzitat de 8.359 cetăţeni români şi străini, unii turişti, nu care aveau scopul de a veni la protest”, a spus Carmen Dan.

 

Au fost prezentate informaţii potrivit cărora jandarmii au bătut o persoană în scaun cu rotile. Este regretabil şi josnic faptul că sunt folosite persoane în scaunul cu rotile. Imaginile arată că aceasta s-a aruncat pur şi simplu din cărucior”, a completat Dan.

 

Un pensionar a fost bătut fără milă de jandarmi. În realitate, bărbatul a atacat jandarmii în dispozitiv. Ulterior i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

 

Mălin Bot sau alţii instigau să ia armele jandarmilor şi să îi împuşte în cap”, a spus Carmen Dan.

 

În Piaţă au fost manifestanţi paşnici pe care Jandarmeria i-a acoperit cu gaze. Au fost doar 2-3 violenţi. Procurorul prezent în Piaţă a notat că, în jurul orei 16.00, aproximativ 1.000 de persoane se manifestau violent la adresa protestatarilor paşnici, cât şi a jandarmilor. Altă manipulare. Cei doi jandarmi lăsaţi în urmă. Jandarmii făceau parte dintr-o trupă menită să intervină în zona fast food, în urma unui apel la 112. Tânăra a căzut. Colegul ei a înercat să o ajute să se ridice”, a declarat ministrul.

 

Carmen Dan a spus că femeia care a ieșit în fugă din spital nu este jandarmerița agresată. ”În realitate, femeia prezentată este colega celei agresate. Traumatism coloană cervicală a fost primul diagnostic. Ulterior, în urma investigării computer tomograf, a fost schimbat diagnosticul. Cum v-aţi fi aşteptat să iasă Ştefania din spital. Eraţi fericiţi dacă ieşea în scaunul cu rotile?”, a întrebat ministrul.

 

Printre datele pe care Carmen Dan le-a catalogat drept manipulări s-a numărat şi fotografia cu jandarmul aflat faţă în faţă cu sora sa, plângând împreună, ce a fost prezentat ca fiind din Piaţa Victoriei. Ministrul spune că, în realitate, era vorba de o imagine la un miting din Sofia din 2013. Totodată, şi informaţia potrivit căreia s-ar fi încercat oprirea oamenilor să ajungă cu trenurile sau microbuzele în Bucureşti este falsă, a mai spus ministrul, conform realitatea.net.

Comentarii Facebook