Care sunt cele mai eficiente metode de calmare a durerii în gât? Vezi ce spun experții



Potrivit oamenilor de știință britanici, gargara cu aspirină este cea mai eficientă metodă de calmare a durerii în gât, însă mai sunt recomandate și mierea sau inhalarea produselor care conțin mentol.

Un studiu realizat de cercetătorii de la University of Cardiff Common Cold Centre arată că o soluţie din câteva tablete de aspirină dizolvate în apă, cu care se face gargară, poate reduce intensitatea durerii în câteva ore . Efectul durează peste şase ore, potrivit Daily Mail.

Inhalarea produselor care conțin mentol este de asemenea o metodă de calmare a durerilor în gât recomandată de specialiști.

Experții de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă susțin că unele tipuri de miere pot contribui la tratarea infecţiilor la nivelul gâtului, deoarece acestea conţin peroxid de hidrogen, care are proprietăţi antibacteriene.

Mierea administrată copiilor înainte de culcare a acţionat mai bine în a calma tusea pe parcursul nopţii decât multe siropuri de tuse, afirmă și oamenii de știință de la Universitatea din Maryland.

Comentarii Facebook