Care este rădăcina geloziei? Vezi ce spun cercetătorii


Oamenii de știință din Statele Unite ale Americii au realizat un studiu pentru a afla care este originea adevărată a geloziei.

Studiul susţine ideea conform căreia gelozia a fost creionată de evoluţie. Mai exact, ipoteza susţine că bărbaţii au tendinţa de a se teme de infidelitatea sexuală pentru că  ei vor să fie siguri că urmaşii făcuţi de partenera de viaţă sunt ai lor, în timp ce femeile îţi fac griji cu privire la infidelitatea emoţională, obicei rămas de pe vremea în care îţi făceau griji că partenerul nu alocă destule resurse relaţiei.

Dacă luăm în considerare această teorie putem spune că bărbaţii bisexuali care sunt implicaţi într-o relaţie cu o femeie îşi vor face mai multe probleme în legătură cu infidelitatea sexuală decât bărbaţii bisexuali care se văd tot cu bărbaţi, deoarece aceştia din urmă nu pot purta urmaşi în pântec.

Cercetări anterioare au sugerat că persoanele de acelaşi sex care formează un cuplu au tendinţa de a se teme mai mult de aspectele emoţionale ale infidelităţii, decât de cele sexuale.

În noul studiu, cercetătorul Cory Scherer şi colegii săi de la Pennsylvania State University Schuylkill au recrutat 134 de bisexuali pe care i-au rugat să completeze un chestionar. Tema chestionarului presupunea ca subiecţii să îşi imagineze că sunt înşelaţi, urmând să afle dacă este vorba de un partener de sex feminin sau masculin. Apoi, pe parcursul chestionarului ei urmau să arate dacă erau mai deranjaţi de aspectele emoţionale sau de cele sexuale ale infidelităţii.

Din totalul participanţilor, 48 erau femei bisexuale care aveau ca parteneri bărbaţi, 36 erau femei bisexuale care se vedeau tot cu femei, 27 erau bărbaţi bisexuali care se întâlneau cu femei şi 23 erau bărbaţi bisexuali care formau cupluri cu alte persoane de acelaşi sex cu ei.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook