Când să mănânci ca să nu te îngrași

 

Pentru a nu pune kilograme în plus sunt importante și orele când mănânci, nu numai să fii atent la calorii.  

 

Mananca o data la 3-4 ore 

 

Majoritatea persoanelor mananca in timpul zilei trei mese si o gustare, dar altii pot sa opteze pentru patru mese mici. Esti, ce-i drept, libera sa alegi combinatia care ti se potriveste cel mai bine. Este insa foarte important sa iti sincronizezi astfel orele la care sa mananci pentru ca asta ajuta la eliminarea grasimilor pentru ca previne excesul de insulina permitand leptinei sa controleze apetitul si sa stimuleze metabolismul.

 

Micul dejun: 8:00


Are rolul de a reaproviziona nivelul de zahar dupa 6-8 ore de somn. Nivelul de zahar din sange va ramane astfel echilibrat si iti va da mai multa energie.

 

Pranz: 12:00

 

Trebuie servit la 3-4 ore dupa micul dejun. Nici prin cap sa nu iti treaca sa sari peste el pentru ca asta te va lasa efectiv fara energie. Asigura-ti o masa echilibrata, care sa contina carbohidrati complecsi, grasimi bune, adica neprocesate si fibre. Aceste sunt cei trei nutrienti esentiali care iti vor da energia necesar pentru urmatoarele cinci ore.

 

Gustare: 15:00


O astfel de gustare nu trebuie sa fie la fel de consistenta ca pranzul, dar trebuie sa fie suficienta cat sa iti potoleasca foamea. Salata de fructe, smoothie-urile, nucile, iaurtul de fructe si supa de legume sunt optiuni care fac o gustare ideala pentru pranz. 

 

Cina: 18:00


Aceasta masa este recomandat sa se serveasca la 2-3 ore dupa gustarea de pranz. Cina trebuie sa fie bogata in proteine, carbohidrati complecsi si grasimi bune. Orez brun, paine integrala, nuci si paste sunt ingrediente care se pot regasi la cina si pot fi combinate cu somon sau piept de pui. Ca desert, alege un fruct sau o leguma pentru a-ti aproviziona organismul cu viatminele esentiale, minerale si fibre.

 

Continuarea pe feminis.ro

Comentarii Facebook