Câinii, periculoși chiar dacă nu mușcă. Vezi ce spun experții


Deși este considerat că a deține un câine este benefic pentru sănătate, atât pe partea emoțională, cât și prin intermediul exercițiilor fizice efectuate când plimbi patrupedul, unii specialiști susțin că aceste animale pot fi periculoase. Chiar dacă nu mușcă, câinii nervoși pot răni persoanele în diferite moduri, cel mai adesea victimele fiind persoanele în vârstă.

Uneori, câini agitaţi care scapă din lesă pornesc în goana mare prin parc sau pe stradă, lovindu-se de oameni şi doborându-i la pământ. În special când e vorba despre persoane vârstnice, care au oase şi articulaţii fragile, asemenea accidente se pot solda cu fracturi sau luxaţii (dislocări ale oaselor din articulaţii), ceea ce poate necesita intervenţii chirugicale complicate, poate afecta grav calitatea vieţii celor accidentaţi şi poate duce la invaliditate permanentă ori chiar deces pretimpuriu, informează Mail Online, citat de Descoperă.ro.

Numărul deținătorilor de câini din Marea britanie a crescut cu o treime în ultimii 10 ani, iar medicii au observat și o creștere a numărului de accidente în care au fost implicați câinii.

O serie de cercetări, publicate în jurnalul Accident Analysis & Prevention, arată că numărul de accidentri cauzate de câini, fără să existe mușcături, la un singur spital, este foarte mare, în doar două luni fiind înregistrate peste 37 de cazuri de accidentări, precum fracturi, leziuni ale ţesuturilor moi şi traumatisme craniene, în 16 dintre cazuri fiind necesare intervenţii chirurgicale.

Majoritatea accidentelor de acest gen au loc atunci când câinii se lovesc de oameni, din goană, sau când oamenii de împiedică de lesa câinelui şi cad.

Comentarii Facebook