Cafeaua, sauna şi duşurile prelungite ne îmbătrânesc înainte de vreme


Cu toţii încercăm să ducem o viaţă sănătoasă şi încercăm să apelăm la acele mici trucuri pentru a ne simţii bine în pielea noastră. Dar, unele lucruri bune ne fac mai mult rău decât bine.

1. Cafeaua

Antioxidanţii din cafea previn îmbătrinirea prematură a pielii. Însă uităm că băutura cofeinizată duce la deshidratare. Deshidratarea apare când corpul pierde prea multe lichide. Acest fenomen poate avea loc când aportul de apă este oprit sau când cantităţi mari de apă sunt eliminate din corp prin diaree, vărsături, transpiraţie sau efort fizic. Pentru a preîntâmpina aceste neplăceri ne este recomandat să consumăm cât mai multă apă şi să evităm sucurile cu adaos de zahăr.

2. Sauna

Sauna este foarte benefică pentru piele, purificând-o prin deschiderea porilor. Dar, prea multe şedinţe pot duce la pierderea elasticităţii, un alt aspect al îmbătrinirii premature.

3. Duşurile prelungite

Odată cu mizeria, bacteriile şi alte împurităţi eliminate cu apa, în cazul duşurilor prelungite se duc şi uleiurile esenţiale ale pielii. În plus, nici apa cu care ne spălăm nu e tocmai pură, iar substanţele cu care e tratată ne pot face rău.

Comentarii Facebook