Busu, operat de un medic şomer

 

Medicul care l-a operat pe actorul Florin Busuioc este rezident în ultimul an și acum este șomer pentru că spitalul din Craiova refuză să îl angajeze. 

 

”Busu“ a fost operat de doi medici tineri, Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, dintre care primul este la finalul rezidenţiatului şi este deocamdată şomer, aşteaptând de luni întregi ca la Clinica de Cardiologie să se facă angajări, scrie adevărul.ro

 

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după un spectacol de la Craiova. Actorul a fost dus la Terapie Intensivă (la Spitalul Judeţean din Craiova) și nu a putut fi transportat cu un elicopter SMURD sau un avion militar din cauza condiţiilor nefavorabile.

 

Medicii au decis să fie operat în Craiova, la Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară inaugurată în aprilie, cu dotări la standarde europene, dar care nu are medici şi funcţionează ocazional.

 

Șeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, nu a putut fi găsit marți seara, pentru că și-a închis telefonul. Era nevoie de acordul lui pentru ca medicii să intre în sala de operaţie din clinică. Managerul Spitalului Judeţean (căruia i se subordonează directorul clinicii) şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.

 

Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani, care nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.

 

Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.

 

Foto: Medicii Eugen Ţieranu (stânga) şi Paul Traşcă (dreapta)

Comentarii Facebook