Britanicii a inventat vaccinul care nu are nevoie de ace


Cercetătorii de la King's College London au produs primul vaccin care nu are nevoie de injecţie şi care poate fi folosit la fel de eficient ca orice alt vaccin.

Oamenii de ştiinţă finanţaţi de Bill & Melinda Gates Foundation au conceput un disc de mici dimensiuni, care conţine zahăr uscat combinat cu un vaccin anti-HIV, dotat cu micro-ace care perforează foarte puţin pielea.  Atunci când este introdus în piele se dizolvă, livrând vaccinul în corp şi iniţiind reacţia imună. Metoda este mult mai puţin invazivă decât vaccinurile convenţionale ce necesită un ac hipodermic.

Un avantaj sporit al acestui vaccin este şi metoda lui de conservare: vaccinul uscat se păstrează la fel de bine şi la temperatura camerei, faţă de vaccinurile tradiţionale care necesită temperaturi foarte scăzute de stocare şi care reprezintă un mare impediment în transportarea lor.

Inovaţia britanicilor ar putea reduce substanţial costurile de prducere, de transport şi ar elimina riscul de transmitere a bolilor prin ace şi seringi contaminate. Cercetătorii speră ca această nouă metodă să fie folosită cît mia curând contra HIV, a malariei şi a tuberculozei, acestea fiind cele trei mai probleme pe care fundaţia Bill & Melinda Gates doreşte să le combată, potrivit realitatea.net.




Comentarii Facebook