Bolnavii de cancer din România, în pericol. Producătorii unora dintre cele mai importante medicamente se retrag din țară



Producătorii a 11 dintre cele mai importante medicamente pentru tratarea cancerului au anunțat recent că renunță la punerea pe piață produselor în România, din motive comerciale.

În urmă cu două zile, Ministrul Sănătăţii Florian Bodog nu vedea nicio problemă. Astăzi, însă, presat de jurnalişti, ministrul recunoaşte criza şi spune că va căuta soluţii pentru ca bolnavii de cancer să aibă acces la tratament şi după epuizarea stocurilor, potrivit Realitatea TV.

Situaţia e similară şi pentru alte câteva sute de mii de pacienţi români. În replică, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, pentru sursa citată, că Guvernul "este total angajat în a rezolva politica pacienților români".

Anunțul producătorilor de retragere a produselor apare și pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentelor, decizia fiind pusă pe seama măsurii PSD de a reduce cu 35% preţul medicamentelor inovative care au ieşit de sub protecţia patentului.

Mai exact, este vorba despre medicamente pentru persoanele care suferă de cancer de colon, pulmonar, ovarian, mamar, leucemii sau chiar despre un calmant al durerilor destinat pacienţilor în fază terminală.

Comentarii Facebook