Boc si camarila de la Cluj au "spart", in 4 zile la New York, 470.000 de dolari


Emil Boc si camarila, pe care a dus-o de la Cluj la Bucuresti cand a devenit premier, au cheltuit in patru zile petrecute la New York aproape jumatate de milion de euro.

Alaturi de primul ministru, in vizita oficiala de la ONU au mers 35 de persoane, consilieri personali, angajati SPP si cativa oficiali de la Ministerul de Externe.

Potrivit Antena1.ro, cazarea a fost facuta la hoteluri de 4 si 5 stele in "inima" Metropolei americane, unde cea mai ieftina camera a  costat 1.000 de dolari pe noapte. Suma totala platita de romani s-a ridicat, pe trei nopti, la 63.000 de dolari.

Transportul nu fost nici el ieftin. Avionul inchiriat de la Romavia a costat in jur de 400.000 de dolari. Specialistii consultati de sursa citata au spus ca, daca delegatia lui Boc ar fi folosit o cursa de linie, transportul nu ar fi depasit 60.000 de dolari. Diurna primita de cei 35 de oameni ai premierului a fost de numai 6.300 de euro.

Din delelegatie au facut parte toti consilierii personali, majoritatea dusi de Boc de la primaria Cluj la Bucuresti: Darius Pintilie, Stefania Ferencz, fost director in Primaria clujeana, Mihaela Boc, nepoata premierului, si secretarul personal, Peter Pal.

Vizita premierului la ONU a ramas celebra pentru un singur lucru: Emil Boc a avut nevoie de un podium suplimentar pentru a ajunge la microfon si pentru a se putea adresa adunarii Organizatiei Natiunilor Unite.

Costurile vizitei la New York:

Cazare 3 nopti - 63.000 dolari
Diurna 4 zile - 6.300 dolari
Avion - 400.000 dolari
Total cheltuieli - 470.000 dolari

 

Oficialii de la Palatul Victoria nu au comentat nota de plata achitata in urma vizitei de la ONU.

Comentarii Facebook