Boc: Scutul antiracheta ne face sa fim mai siguri ca niciodata


Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca scutul antiracheta care va fi amplasat in Romania va creste gradul de securitate si siguranta.

Scutul va fi amplasat in judetul Olt, la Deveselu, pe un aeroport militar nefolosit, apartinand Ministerului Apararii Nationale, care se intinde pe o suprafata de aproximativ 500 de hectare.

Emil Boc a declarat ca amplasarea acestui sistem va face ca Romania sa aiba cel mai inalt grad de securitate din istoria sa.

Presedintele Traian Basescu a precizat, marti, ca prin scutul antiracheta este un sistem defensiv si nu este indreptat impotriva Federatiei Ruse.

"Sistemul antiracheta american este un sistem defensiv. Nu este destinat ofensivei. Este un sistem defensiv de aparare al teritoriului Romaniei si SUA, de aparare impotriva rachetelor balistice. Elementele de scut antiracheta nu sunt indreptate impotriva Federatiei Ruse", a precizat Traian Basescu, citat de NewsIn.

La baza de la Deveselu, judetul Olt, vor fi trimisi initial si 200 de militari americani, iar numarul ar putea ajunge pana la 500.

Comentarii Facebook