Contractul de constructie a autostrazii Comarnic-Brasov a fost reziliat

Consortiul Vinci-Aktor a anuntat Ministerul Transporturilor ca renunta la contractul de 1,5 miliarde de euro, in baza unei prevederi care ii da voie sa faca acest lucru in termen de 90 de zile de semnarea contractului.

 

"Vinci Concession, Vinci Construction Grand Projets, Aktor Concession si Aktor, actionand in calitate de investitori in baza contractului de concesiune, prin prezenta ia act si aproba incetarea contractului prin denuntarea unilaterala de catre concesionar, si in consecinta, toate societatile se considera eliberate de oricare dintre si toate obligatiile si/sau raspunderile in baza sau in legatură cu contractul de concesiune", au spus reprezentantii consortiului intr-o notificare trimisa Ministerului Transporturilor.

 

Reprezentantii companiilor franceze si grecesti care fac parte din consortiu sustin ca, potrivit contractului incheiat in 15 ianuarie, pot renunta la contract in termen de 90 de zile de la semnarea documentului.

 

Consortiul urma, potrivit contractului, sa administreze pe o perioada de 30 zile tronsonul de 58 de kilometri de autostrada. Presa a relatat la momentul semnarii contractului ca autostrada Comarnic-Brasov este cea mai scumpa din Europa. Potrivit calculelor, fiecare kilometru ar fi costat 25,8 milioane de euro, fata de 13 milioane cat au fost costurile pentru realizarea unui kilometru al autostrazii Transilvania. 

Comentarii Facebook